1267719337_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

Valkosuklaa-limekakku

 

Pohja:

150gr Digestive-keksejä


75 gr sulaa margariinia

 

Täyte: 

4 liivatelehteä

2dl kuohukermaa

2 prk ( à 200gr ) valkosuklaa-limerahkaa

2rkl sokeria

1tl vaniljasokeria

1-2 rkl vettä

 

Koristeluun:

Valkosuklaata raastettuna ja pari Jaffa-keksiä

 

Kelmuta irtopohjavuoka (halk. 22-24cm) niin, että laitat kaksi suikaletta kelmua hieman limittäin. Kelmun ei tarvitse yltää reunalta toiselle, vaan noin 5-6cm reunalta reunalle.

(Ei välttämätön, mutta itse teen näin, niin saan kakun hyvin nostettua kelmun avulla tarjoilualustalle)

Murenna keksit  kuppiin ja sekoita joukkoon voisula. Painele muruseos vuoan pohjalle. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5-10 min. Vaahdota kerma. Mausta sokerilla ja vaniljasokerilla

ja lisää joukkoon maustettu rahka.

Puristele liivatelehdistä liika vesi pois ja liuota kiehuvaan veteen. Kaada seos täytteeseen ohuena nauhana hyvin sekoittaen. Kaada muruseoksen päälle. Hyydytä kakkua jääkaapissa noin 5h.

Irrota vuoasta ( joko  kelmun avulla tai ilman ) ja asettele tarjoilualustalle. Koristele raastetulla valkosuklaalla ja Jaffa-keksillä. Omat keksini leikkasin piparkakkumuotilla sydämen muotoiseksi.


Ja tässä vielä kakun sivuprofiili. Ei siis ole kauhean korkea, mutta maku sitäkin parempi!

 

 1267719850_img-d41d8cd98f00b204e9800998e