Valkosuklaa-limekakku
Pohja:
150gr Digestive-keksejä
75 gr sulaa margariinia
Täyte:
4 liivatelehteä
2dl kuohukermaa
2 prk ( à 200gr ) valkosuklaa-limerahkaa
2rkl sokeria
1tl vaniljasokeria
1-2 rkl vettä
Koristeluun:
Valkosuklaata raastettuna ja pari Jaffa-keksiä
Kelmuta irtopohjavuoka (halk. 22-24cm) niin, että laitat kaksi suikaletta kelmua hieman limittäin. Kelmun ei tarvitse yltää reunalta toiselle, vaan noin 5-6cm reunalta reunalle.
(Ei välttämätön, mutta itse teen näin, niin saan kakun hyvin nostettua kelmun avulla tarjoilualustalle)
Murenna keksit kuppiin ja sekoita joukkoon voisula. Painele muruseos vuoan pohjalle. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5-10 min. Vaahdota kerma. Mausta sokerilla ja vaniljasokerilla
ja lisää joukkoon maustettu rahka.
Puristele liivatelehdistä liika vesi pois ja liuota kiehuvaan veteen. Kaada seos täytteeseen ohuena nauhana hyvin sekoittaen. Kaada muruseoksen päälle. Hyydytä kakkua jääkaapissa noin 5h.
Irrota vuoasta ( joko kelmun avulla tai ilman ) ja asettele tarjoilualustalle. Koristele raastetulla valkosuklaalla ja Jaffa-keksillä. Omat keksini leikkasin piparkakkumuotilla sydämen muotoiseksi.
Ja tässä vielä kakun sivuprofiili. Ei siis ole kauhean korkea, mutta maku sitäkin parempi!
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.